Лазанья на лаваші
1 п. лавашу (всередині 2 великі прямокутні лаваші), 500 г грибів (у мене білі морожені, можна брати печериці), 500–700 г фаршу (свинина+яловичина), 1 велика цибулина, масло для смаження. Соус: 2 яйця, 50 мл вершків, 50 мл сметани, сіль, перець. Шматок твердого сиру (для посипання).
Гриби розморозити на ситі (щоб стекла зайва рідина), обсмажити на сухій сковороді (щоб випарувалася зайва рідина), потім із додаванням масла, посолити, поперчити. Цибулю дрібно посікти, обсмажити на маслі до золотистого кольору, посолити. Фарш злегка обсмажити, тільки щоб змінив колір, посолити поперчити. Лаваш розрізати на 6 однакових шматків (за розміром форми). Форму змастити маслом (я використовувала скляну гусятницю з кришкою), покласти на дно шматок лаваша, пензликом змастити соусом (усе просто змішати виделкою), викласти по 1/5 усіх начинок (грибів, цибулі, фаршу), накрити лавашем, змастити, викласти начинку і т.д. На верхній листок лаваша вилити весь соус, що залишився, посипати тертим сиром. Накрити кришкою (у мене скляна, тому лазанья гарно зарум’янюється). Випікати при 180 ОС близько 30 хв.