• Для чищення алюмінієвого посуду найбільше підходить сода, а для нержавіючої сталі у пригоді стане сіль.
• Чавунні сковороди варто чистити, поки вони не встигли охолонути, водою з додаванням солі.
• Якщо каструля пригоріла, потрібно наповнити її концентрованим розчином солі і залишити на ніч, а зранку прокип’ятити. Можна спробувати почистити кавовою гущею.
• Якщо підгоріли овочі, треба швидко опустити каструлю, доки вона не вистигла, у холодну воду – і відчистити її буде значно простіше.
• У боротьбі з підгорілої посудом допоможе розчин з оцту і солі. Треба залити ним постраждалу каструлю, залишити її на кілька годин, опісля промити теплою водою.
• Якщо на посуді залишилися сліди від пригорілого молока, у пригоді стане активоване вугілля. Потрібно подрібнити його на порох і насипати в пригорілий посуд, зверху залити водою, залишити на 10–15 хв, а потім ретельно вимити.
• Коли в каструлі підгоріла каша, потрібно прокип’ятити в ній кілька цибулин.
• Освіжити каструлі та чайники можна, проваривши в них шкірки з яблук і додавши у воду сік лимона або лимонну кислоту.