рулет

Шведський кавовий рулет – розкішний десерт!

Надзвичайно смачний і простий у приготуванні кавовий рулет. Обов'язково збережіть рецепт і спробуйте спекти!

Шведський кавовий рулет

  • Форма 42Х36 см.
  • Для бісквіта на 1 рулет: 4 яйця (окремо жовтки і білки), 100 г цукру, 5 ст. ложок молока + 1 ч. ложка розчинної кави, 2 ст. ложки олії, 1 п. ванілі, 75 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 0,5 ч. ложки солі, 25 г какао.
  • Крем: 75 г масла, 200 г пудри, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка кави + 1/2 ст. ложки теплої води, 80 г горіхів (для прикраси). Цієї кількості крему якраз вистачає на рулет.
Для бісквіта білки збити, додаючи поступово цукор, збивати до стійких піків. До молока додати 1 ч. ложку розчинної кави, розмішуємо, відставити. Жовтки збити, додати олію, молоко з кавою, ваніль – все збити разом. Борошно з розпушувачем і какао, сіль просіяти і додати до рідкої маси.
Додати частинами білки в легенько розмішати лопаткою. Вилити тісто на форму з пергаментом і випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Опісля охолодити і перекинути спечений бісквіт на рушник, припудрений какао, скрутити в рулет.
Зробити крем: масло кімнатної температури збити до пухкої маси, додати пудру, какао і вкінці каву, розведену у воді. Частину крему викласти у рулет, тонко розмазати і скрутити. Рештою крему зверху змастити рулет і посипати подрібненими горішками.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також випробувати інші рецепти рулетів:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook