Апельсиново-шоколадний торт
Шоколадний бісквіт (24 см, можна 26, 28): 7 яєць, 300 г цукру та дрібка солі, 1 п. ванільного цукру, 310-350 г борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 4 ст. ложки темного какао, 2 ч. ложки розпушувача, 4 ст. ложки олії.
Яйця добре збити з цукром та сіллю до білої маси, наприкінці додати олію. Решту сипучих просіяти і вмісити лопаткою. Пекти при 175 ОС 40 хв. Вистудити та розрізати на 3 коржі, просочувати нічим не потрібно (або якщо хочете, то апельсиновим соком).
Апельсиновий мус: 3 апельсини: цедра і сік, 110 г цукру, 60 г масла, 1 яйце, 3 жовтки, 150 г вершків (від 30 %), 12 г швидкорозчинного желатину (у мене “Мрія”).
Сік і цедру з апельсинів, масло, цукор і легко збиті яйця у каструльці із товстим дном поставити грітись на вогонь. Довести до легкого загустіння, але не кип’ятити, маса буде добре гарячою і ледь загуслою, тоді вимкнути. Не перегрійте, щоб не згорнулись яйця. Забрати з вогню. Всипати швидкорозчинний желатин і добре розмішати до його розчинення. Тоді заварну основу повністю вистудити. Вершки збити до піків і легко перемішати лопаткою із холодною заварною масою. Можна поставити мус в холодильник на 10-15 хвилин, щоб трохи загус.
Шоколадний мус: 375 г темного шоколаду, 150 г гарячих вершків (від 30%), 160 г м’якого масла, 150 г збитих вершків (від 30%).
Шоколад залити гарячими вершками і добре вимішати. Вистудити. Відібрати 150 г отриманої маси на покриття торту. Решту змішати лопаткою із збитими вершками та збитим до пухкого масла. Мус готовий.
Зібрати торт: корж, шоколадний мус, корж, апельсиновий мус, корж. Поставити застигати і стабілізуватись в холодильник. Обмазати зверху відкладеною шоколадною масою. І смакувати кожен шматочок. Бо це незвичайний тортик! Дуже і дуже рекомендую спробувати! Вага торта приблизно 2,9 кг.
Рецепт Alex&Milana і Yuliana Yuri. Готувала і фотографувала Оксана Білінська
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 37