На святковий стіл хочеться приготувати щось особливе, тим паче коли чекаєш гостей – прагнеш їх здивувати. У такому разі слід добре обдумати, які закуски плануєте приготувати. Пропонуємо одну з таких – з вау-ефектом: шпинатний рулет з червоною рибою. Він має шикарний вигляд на столі, дуже смачний і вишуканий. Його розбирають з тарілки у перші хвилини застілля і завжди нахвалюють!
Шпинатний рулет із червоною рибою
- 4 яйця, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки борошна, 200 г шпинату. Начинка: 300 г жирного пастоподібного домашнього сиру, 50 г вершків, сіль. Слабосолена червона риба. Форма 40Х40 см.
Усе для начинки збити блендером. Усе для тіста збити блендером. Вилити на деко, застелене пергаментним папером (його краще додатково змастити маслом), тонко розмазати. Поставити в розігріту до 180 ОС духовку, випікати 10 хв. Дістати корж з духовки, зняти папір, і поки він гарячий, змастити начинкою, викласти тонкі пластини риби (на один край або по всій поверхні), акуратно і щільно загорнути рулетом. Рулет замотати в харчову плівку і поставити в холодильник мінімум на 2-3 год. Можна на ніч. Перед нарізанням поставити ще ненадовго в морозилку (так легше нарізати будь-якої товщини).
Читайте також, як засолити червону рибу та хребти лосося в домашніх умовах, щоб було смачніше і дешевше, ніж у магазині.
Рецепт Солі Колькіної
Спробуйте також приготувати: