Шоколадний торт зі суфле
Корж: 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 3 ст. ложки какао, 3 ст. ложки борошна.
Яйця збити з цукром. Додати розпушувач, какао і борошно. Усе вимішати. Викласти у форму і випікати до готовності. Розрізати корж на дві частини.
Суфле 1: 0,5 л сметани, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки згущеного молока, 2,5 ч. ложки желатину, 2 ч. ложки кави, 0,5 скл. води.
Желатин залити холодною водою, дати набрякнути, розчинити на водяній бані, влити тонкою цівкою. Додати усі інші інгредієнти й добре збити.
Суфле 2: 0,5 л сметани, 3 ст. ложки цукру, 100 г шоколаду, 2 ч. ложки желатину, 0,3 скл. води.
Шоколадку розтопити на водяній бані. Желатин залити холодною водою, дати набрякнути, розчинити на водяній бані, влити тонкою цівкою. Додати усі інші інгредієнти й добре збити.
Зібрати торт: на торт викласти суфле 1, потім суфле 2 і знову корж. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото: Галина Трачук