Шоколадний торт з малиновим конфі
Форма 25 см. Для шоколадного бісквіту: 6 яєць, 7 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки олії, 50 г розтопленого масла, 3-4 ст. ложки міцної кави, 4 ст. ложки какао, 4 ст. ложки борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
Для ванільного бісквіту: 4 яйця, 5 ст. ложок цукру, ваніль, 2 ст. ложки олії, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
Вершковий крем: 1 л вершків (36%), 200-300 г пудри.
Форма 23 см. Малинове конфі: 400 г малини, перемеленої з цукром (свіжої чи замороженої), 200 г води, 20 г желатину, розчиненого у 100 г води.
Шоколадний бісквіт. (готовий корж розрізати на 2 частини).
Білки відділити від жовтків. Білки добре збити з дрібкою солі і 4 ст. ложками цукру у піну. Окремо жовтки збити з 3 ст. ложками цукру до посвітління, додати олію, розтоплене масло, каву. Додати какао, все гарно розмішати міксером. Легенько додати білки, розмішуючи лопаткою. Просіяти в тісто борошно з розпушувачем. Пекти при 180 ОС 40-45 хв до сухої палички.
Ванільний бісквіт. Білки відділити від жовтків. Білки добре збити з дрібкою солі і 3 ст. ложками цукру у піну. Окремо жовтки збити з 2 ст. ложками цукру, додати ванільний цукор, збивати поки не побіліють. Додати олію. Потім з’єднати масу з білками, додати просіяне борошно з розпушувачем. Випікати при 180 ОС 30-40 хв до сухої палички.
Сироп для просочування коржів (за бажанням). 3 ст. ложки цукру залити 1 скл. води і закип’ятити. Коли охолоне додати 50 г міцної кави і 3 ст. ложки коньяку (за бажанням).
Малинове конфі. Малинове пюре перетерти крізь сито. Додати цукор, воду і набухлий желатин. Довести до кипіння і залити у форму. Залишити до повного охолодження у холодильнику.
Крем. Добре охолодженні вершки збити з пудрою до стійких піків. Крем надзвичайно простий, але дуже легенький, ніжний та повітряний.
Зібрати торт. Шоколадний бісквіт, крем, білий бісквіт, крем, конфі, крем шоколадний бісквіт.
Рецепт і фото Надії Бутин
Post Views: 63