Шоколадний торт з кокосовим кремом
Бісквіт: 300 г цукру, 120 г какао, 220 г борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка солі, 2 яйця, 0,5 скл. олії, 1 скл. молока, 3/4 скл. гарячої води (95 ОС). Форма 22–24 см.
Начинка: 300 г кокосової стружки, 1 б. сирого згущеного молока, 300 г сметани (жирної, щоб не потекла).
Глазур: 200 г масла (м’якого), 200 г жирних вершків, 300 г цукрової пудри. 0,5 ч. ложки солі.
Шоколадний ганаш: 100 г шоколадної стружки, 100 г жирних вершків, 1 ст. ложка рідкого меду.
Бісквіт. Розігріти духовку до 180 ОС. Підготовити форму 22-24 см, змастити маслом та притрусити борошном. У мисці змішати цукор, какао, борошно, соду, роазпушувач і сіль. Додати яйця, олію, молоко та збити до однорідної маси. Додати гарячу воду (95 ОС). Розділити тісто на три коржі та випікати впродовж приблизно 30 хв (готовність перевірити зубочисткою).
Начинка. У великій мисці змішати тертий кокос, згущене молоко та збиту сметану. Поставити у холодильник.
Шоколадний ганаш. У мисці змішати шоколадну стружку та вершки, поставити на парову баню та розтопити, додати мед.
Глазур. Збити масло та вершки до однорідної маси, додаючи цукрову пудру.
Рецепт і фото Юлії Пилипенко.