Шоколадний торт “Пеле”
Форма 26 см. Для коржів: 3 скл. цукру, 1 п. какао (100 г), 5 яєць, 150 г масла, 1 п. ванільного цукру, 1,5 ч. ложки соди, близько 3 скл. борошна, 700 мл кефіру, будь-який фруктовий лікер або сироп.
Для крему: 2 б. вареного згущеного молока, 200 г масла.
Коржі. Змішати 3 скл. цукру з пачкою какао, додати 5 яєць, перемішати до однорідності. Масло розтопити і влити теплим (не гарячим!), перемішати. Додати ванільний цукор, перемішати, влити весь кефір. 1,5 ч. ложки соди погасити оцтом і відразу влити в тісто, швидко перемішати і відразу висипати борошно, перемішати до однорідності. Тісто повинно бути за густотою як тісто на оладки або як густа сметана. Форму застелити пергаментом, викладати тісто по 10 великих столових ложок за один раз. Випікати при 180 градусах близько 30 хв, перевірити готовність зубочисткою. Таким чином випекти всі коржі (має бути 4) та повністю їх охолодити, потім кожен корж просочити лікером або сиропом.
Крем. Збити вершкове масло зі згущеним молоком.
Після того як всі коржі охолонуть, змастити кремом кожен корж, скласти торт. Один корж залишити для обсипання (або якщо будуть обрізки залишити їх) та подрібнити до стану крихти. Верх та боки торту притрусити крихтами.
Рецепт і фото Юлії Пилипенко