Шоколадний сирник з вишнями та желе
Форма 30Х25см. Для основи: 200 г масла, 70 г цукру, 2 яйця, 3–4 скл. борошна, 2 г ваніліну, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом).
Для сирної маси: 1 кг сиру (кілька разів змолоти), 400 мл вершків (від 30%), 1 скл. цукрової пудри, 3 ст. ложки какао, 0,5 скл. молока, 25 г желатину.
Для верхнього шару: 2 п вишневого желе, 400 г вишень без кісточок.
Основа. Вершкове масло розтопити, додати цукор та по одному яйця, кожен раз ретельно перемішуючи, погашену соду, ваніль, борошно, замісити тісто, покласти в холодильник на 30 хв. Розкотити, спекти. Основа виходить дуже хрустка і не розмокає. Це моє улюблене пісочне тісто, яке має смак вафельних трубочок.
Сирна маса. Сир дістати з холодильника заздалегідь, щоб він був кімнатної температури. У гарячому молоці розчинити желатин, відставити до охолодження. Вершки збити до пишного крему, додати цукрову пудру та какао, збити до поєднання інгредієнтів. В кілька етапів додати перемелений сир, збити до однорідності. Влити охолоджений желатин, добре збити. Викласти масу на основу, зверху викласти вишні, злегка втискаючи їх в сирну масу. Поставити в холодильник.
Желейний шар. Желе розвести у 700 мл гарячої води, залишити до охолодження. Акуратно вилити зверху на вишню. Поставити в холодильник до повного загустіння.
Рецепт і фото Юлії Пилипенко