“Шоколадний океан”
- Основа: 110 г м’якого масла, 150 г меду (чуть розтопити, якщо у густий), 3 яйця, 5 г ванільного екстракту, 160 г кефіру, 60 г какао, дрібка солі, 4 г розпушувача + 3 г р соди, 220 г борошна.
Збити масло з медом, по одному додати яйця, збити. Додати кефір, збити. Додати просіяні сухі інгредієнти, збити, тісто має бути як густа сметана. Викласти тісто у форму з пергаментом і випікати при 160 ОС 40 хв. Корж буде трошки з горбиком і може тріснути зверху, але то нічого, бо верх ми будемо зрізати.
- Крем: 400 г вершкового сиру (Філадельфія/Маскарпоне) (я давала на половину з кисломолочним, теж смачно), 25 г какао, 5 г ванільного цукру, 60 г меду.
Все гарно перемішати до однорідної маси. Якщо ви брали кисломолочний сир, то потрібно збити погружним блендером.
Верх коржа зрізати і зрізаною стороною покласти донизу, зверху викласти крем і зробити хвилі за допомогою ложки.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 22