Простий швидкий і недорогий рецепт шоколадного манника. Такий має у бути у записнику кожної господині! Він вдається вологий, розсипчастий, м’якенький, з насиченим смаком шоколаду та ароматом апельсина.
Шоколадний манник без яєць
- 1 скл. (180 г) манки, 150 г цукру, 1 скл. (250 мл) води або молока, 1 скл. (150 г) борошна, 3 ст. ложки (30 г какао), 0,5 скл. (100 мл) олії, 10 г розпушувача, 10 г ванільного цукру, цедра 0,5 апельсина, дрібка солі.
Манку з цукром залити водою/молоком, залишити на 30 хв для набухання манки. Влити олію, додати просіяне какао, ванільний цукор, сіль, цедру, розмішати до однорідності. Додати просіяне борошно з розпушувачем. Можна додати прянощі, підсушені горіхи, будь-які ягоди, яблука.
Вилити у форму, застелену пергаментом, або змазати маслом та присипати борошном, розрівняти (я шпажкою малюю равлик, не відриваючи від дна). Можна пекти у маленьких порційних формочках.
Випікати в розігріті духовці до 180 ОС 40-45 хв, режим верх/низ, до сухої шпажки. Через 30 хв можна відкрити духовку та легенько перевірити готовність. Через 30 хв прикриваю пергаментом або фольгою, щоб верх не був сухий. Вже охолоджений кекс змастити варенням сливовим або абрикосовим, залишити на 10-15 хв. Залити глазур’ю.
Глазур
- 2 ст. ложки какао, 3 ст. ложки цукру, 100 г молока, 1 ч. ложка крохмалю (можна без), 1 ст. ложка олії або масла.
Цукор змішати з какао, крохмалем, влити молоко, розмішати, варити до загустіння, додати олію/масло, ще теплою глазур’ю залити пиріг.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти манника:
- Смачний і пишний манник (печу в мультиварці)
- Манник “Зебра” на кефірі без яєць. Дешево і смачно!
Post Views: 30