Інгредієнти:
2 яйця, 200 г цукру, 150 г маргарину, 300 г борошна, 50 г какао, по 1 ч. ложці соди та розпушувача, 1 скл. молока, 1 ст. ложка оцту.
З’єднати борошно, какао, соду і розпушувач. Окремо збити розм’якшений маргарин з цукром. Додати по одному яйцю, продовжуючи збивати. У склянку теплого молока влити ложку оцту або лимонного соку і залишити на 10–20 хв, щоб молоко стало пахтою. Відтак змішати суху суміш (з борошном і какао) і яєчно-масляну, перемішати. Додати пахту і ще раз перемішати. Застелити роз’ємну форму пергаментом, трохи змастити папір і бортики форми олією і вилити у форму тісто. Вологою ложкою розрівняти. Посередині можна зробити ложкою виїмку, щоб корж вийшов рівним.
Поставити у розігріту духовку і випікати при 200–220 ºС 10 хв, коли тісто підійде, температуру зменшити. Загалом випікати близько 30 хв, перевіряючи готовність дерев’яною паличкою. Якщо вона суха – корж випікся. Дістати форму з духовки. Коли корж трохи охолоне, вийняти його з форми, зняти папір. Коли охолоне повністю, можна розрізати його широким гострим ножем на стільки частин, скільки потрібно.