Шоколадно-гарбузовий кекс
- Форма 22-24 см.
- Тісто з гарбузом: 1 яйце, 70 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 60 г олії, 100 г пюре із запеченого гарбуза, 120 г борошна, 1 неповна ч. ложка розпушувача, цедра половини апельсина.
- Шоколадне тісто: 1 яйце, 70 г цукру, 60 г олії, 100 г пюре із запеченого гарбуза, 100 г борошна, 20 г какао, 1 неповна ч. ложка розпушувача.
В одній посудині приготувати гарбузове тісто: яйце з цукром збити міксером допоки маса стане білою, додати ванільний цукор, цедру, олію, пюре. Усе перемішати. З’єднати сухі інгредієнти і ввести у тісто двома етапами. Тісто трішки густувате.
В іншій посудині приготувати шоколадне тісто: з’єднати сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач). Яйце з цукром збити до посвітління маси, додати олію, пюре. У два етапи додати сухі інгредієнти, перемішати. Шоколадне тісто густіше.
Форму змастити м’яким маслом (якщо силіконова, то не потрібно). Викладати тісто в шаховому порядку, вирівняти. Випікати при 180 градусах приблизно 45-50 хв (перевіряйте дерев’яною шпажкою!). Із форми одразу не діставати, дати охолонути. Далі посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати інші десерти з гарбузом за перевіреними рецептами від господинь:
- Сирно-гарбузова запіканка “Зебра” – дуже смачний десерт
- Торт гарбузово-медовий з незвичайними коржами і кремом
Post Views: 53