Шоколадні кекси
- 80 г масла, 100 г цукрової пудри, 110 г борошна, 25 г какао, 1 ст. ложка капучино (але це не обов’язково), 1 яйце, дрібка солі, 110 мл молока, 1 ч. ложка розпушувача.
Масло кімнатної температури збити з пудрою до побіління, додати яйце, збити 1 хвилину. Змішати всі сухі складники. Далі в три етапи почергово ввести молоко та сухі інгредієнти до масляно-яєчної суміші, перемішати міксером на найнижчій швидкості. Тісто виходить повітряне та ніжне. Формочки заповнювати на 3/4.
Випікати +/- 20-25 хвилин при температурі 175-180 градусах.
Начинка: шоколадна паста та цукерочки, як емемдемс.
Крем “Пломбір”
- 350 г сметани, 110 г цукру, 1 яйце, 3 ст. ложки борошна, 120 г масла, 1 п. ванільного цукру, 2-3 столові ложки невареного згущеного молока (білого).
Сметана, цукор, ванільний цукор, мука, яйце, змішати усе вінчиком і на водяну баню. Варити постійно помішуючи до загустіння. Накрити плівкою в контакт, залишити до вистигання. Масло кімнатної температури збити, додати згущене молоко і по ложці додавати охолоджений заварний крем, постійно збиваючи.
Рецепт Вікторії Мороз. Готувала і фотографувала Леся Риндик
Радимо також приготувати кекси за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Пухкий шоколадний кекс на воді та олії
- Йогуртові кекси без маргарину і майонезу
Post Views: 194