капкейки

Шоколадні капкейки з малиновим конфітюром і крем-чізом

Капкейки виходять ніжні, ароматні, з яскравим смаком малини — ідеальні для сімейного чаювання чи святкового столу.

Шоколадні капкейки

  • Інгредієнти: 2 яйця, 150 г цукру, 75 г масла, 20 г олії, 1 ч. ложка соди, 120 г кефіру, 170 г борошна, 30 г какао.

М’яке масло збити з олією і цукром. Додати по одному яйцю, щоразу добре збиваючи. Соду розвести в кефірі, додати до маси й перемішати. Всипати борошно з какао, вимішати ложкою або на малих обертах міксера до однорідності. Накладати тісто у формочки, заповнюючи їх на ⅔, і пекти при температурі 180°C 30–35 хвилин.

  • Малиновий конфітюр: 200 г малини, 50 г цукру, 1 ч. ложка крохмалю, 2 ст. ложки води.

Малину проварити, перетерти через сито. Додати цукор, поставити на вогонь, щоб розчинився. Крохмаль розвести водою, додати до малини й варити до загустіння. Зняти з вогню, накрити плівкою впритул і охолодити.

У готових і охолоджених кексах вирізати серединку, начинити малиновим конфітюром.

  • Крем-чіз: 300 г вершкового сиру, 100 г цукрової пудри, 150 г вершків.

Вершки збити з пудрою до густої, але ще м’якої консистенції. Додати холодний вершковий сир і перемішати на малих обертах до однорідності. Набрати крем у кондитерський мішок і зробити шапочки на капкейках.

Прикрасити за бажанням ягодами, шоколадною стружкою або м’ятою.

Рецепт і фото – Maiia Rabtsun

Спробуйте також приготувати:

  • Капкейк – це п’ятеро краще за торт. Тонкощі приготування і 5 вдалих рецептів
  • Крем “Шарлотт” (за радянським ГОСТом) для декору тортів і капкейків

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook