Шоколадні капкейки
- Інгредієнти: 2 яйця, 150 г цукру, 75 г масла, 20 г олії, 1 ч. ложка соди, 120 г кефіру, 170 г борошна, 30 г какао.
М’яке масло збити з олією і цукром. Додати по одному яйцю, щоразу добре збиваючи. Соду розвести в кефірі, додати до маси й перемішати. Всипати борошно з какао, вимішати ложкою або на малих обертах міксера до однорідності. Накладати тісто у формочки, заповнюючи їх на ⅔, і пекти при температурі 180°C 30–35 хвилин.
- Малиновий конфітюр: 200 г малини, 50 г цукру, 1 ч. ложка крохмалю, 2 ст. ложки води.
Малину проварити, перетерти через сито. Додати цукор, поставити на вогонь, щоб розчинився. Крохмаль розвести водою, додати до малини й варити до загустіння. Зняти з вогню, накрити плівкою впритул і охолодити.
У готових і охолоджених кексах вирізати серединку, начинити малиновим конфітюром.
- Крем-чіз: 300 г вершкового сиру, 100 г цукрової пудри, 150 г вершків.
Вершки збити з пудрою до густої, але ще м’якої консистенції. Додати холодний вершковий сир і перемішати на малих обертах до однорідності. Набрати крем у кондитерський мішок і зробити шапочки на капкейках.
Прикрасити за бажанням ягодами, шоколадною стружкою або м’ятою.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Спробуйте також приготувати:
- Капкейк – це п’ятеро краще за торт. Тонкощі приготування і 5 вдалих рецептів
- Крем “Шарлотт” (за радянським ГОСТом) для декору тортів і капкейків