торт Снікерс

“Снікерс” люблять всі! Рецепт торта зі старого записника

Дівчата, це провокація! Не печіть його! Від цього торта не можна відірватися! Спочатку береш маленький шматочок. Потім думаєш, що ще один - і все, більше не буду. І нічого не виходить, бо рука тягнеться за новим шматком!

Торт “Снікерс”

  • Форма 21Х32 см або кругла діаметром 28-30 см.
  • Тісто (на 1 корж): 2 яйця, 150 г цукру, 200 г сметани (половину можна замінити на кефір), 3-4 ст. ложки какао, 160-180 г борошна, 1 ч. ложка соди, ванільний цукор. Потрібно спекти 2 такі коржі.
  • Арахісовий прошарок: 1 б. вареного згущеного молока (370 г), 250 г масла, 150-200 г арахісу, 1 п. коричневого крекера або 150 г хрустиків з маком, 100 г чорного шоколаду (не обов’язково).
  • Крем: 350 мл молока, 40 г крохмалю (або 1 п. пудингу), 100 г цукру, 200 г масла, ванільний цукор.

Для коржа

Яйця збити з цукром, ванільним цукром, додати сметану (у якій розчинити соду), какао, борошно. Тісто виходить, як густа сметана. Випікати при  180 ОС 30 хв. Спекти таких 2 коржі.

Для арахісового прошарку

Масло збити зі згущеним молоком, додати подрібнений крекер, арахіс, розтоплений шоколад.

Для крему

До більшої частини молока додати цукор і поставити підігрівати. У решті молока розвести пудинг або крохмаль і додати до розігрітого молока. Постійно помішуючи, довести до загустіння. Охолодити до кімнатної температури. До збитого масла додавати по ложці заварний крем.
На шоколадний корж викласти половину крему, тоді – арахісовий прошарок, знову – крем. Накрити шоколадним коржем. Зверху полити помадкою і прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook