Для того аби соус був особливо смачним, потрібно правильно готувати складники. Скористайтеся порадами, щоб пересвідчитися в цьому.
– Бульйон для соусу, заливних страв майже не солять.
– Не можна нагрівати до кипіння соус, заправлений вершковим маслом, тому що це руйнує емульсію масла з іншими продуктами.
– Гірчиця, розведена на молоці, а не на воді, довше зберігається і не засихає.
– Якщо ви готуєте соуси для других страв, то томат ліпше смажити на смальці, а сметану доводити до кипіння.
– Надмірної гіркоти ріпчастої цибулі можна позбутися, нарізавши її локшиною і заливши на деякий час холодною водою.
– Для зберігання цибулини потрібно змастити місце розрізу маслом або жиром.
– Для того аби цибуля для соусу не підгоріла і мала жовтуватий колір, її необхідно обкачати в борошні.
– Для овочевих соусів спершу варять овочі, і тільки наприкінці варіння до них додають спеції. У такому порядку соус зберігає свій смак і виходить більш ароматним.
– Гірчицю і хрін перед приготуванням необхідно облити кип’ятком, це дозволить позбутися неприємної гіркоти.
– Мелісу лимонну застосовують у свіжому вигляді для приготування овочевих салатів, овочевих соусів та супів.