Багатьох господинь хвилює, що приготувати із кабачків? Адже це дуже корисний і доступний за ціною овоч. От тільки традиціні кабачкові рагу або тушковані овочі зазвичай діти і чоловіки їдять неохоче. Ми ж підшукали для вас рецепти дуже смачних страв із кабачків! Вашим рідним неодмінно сподобається і навіть на святковий стіл можна подати!
Рецепти страв із кабачків
Запіканка з кабачками «Веселка»
- 500 г курячого фаршу, 250 г рису, 200 мл бульйону або води, по 1 цибулині, кабачку, баклажану і морквині, 3 перчини (краще різних кольорів), 2 яйця, по 100 г твердого сиру і вершків, 4 ст. ложки олії, сіль, перець, 0,25 ч. ложки орегано, петрушка, 2 зубці часнику.
Рис обсмажити у 2 ст. ложках олії до прозорості (або використовувати пропарений), залити бульйоном, варити до повного випаровування рідини (до напівготовності). Змішати фарш, охололий рис, петрушку, терту цибулю і сир, 1 яйце, сіль, перець.
Покласти фарш на дно форми діаметром 30 см, щедро змащеної маслом. Нарізати тонкими пластинами моркву, опустити в окріп на 2 хв. Так само порізати тонкими пластинами кабачок і баклажан, перець – смужками. Викласти овочі у форму по колу на ребро, втискаючи їх у фарш.
Змішати 2 ст. ложки олії, часник і сіль, змастити овочі. Вершки збити з яйцем, залити ложкою у проміжки між овочами. Поставити у розігріту до 180 °С духовку на 30–40 хв.
Котлети з кабачків
- 2 кабачки, 2 яйця, 50 г твердого сиру, 5 ст. л. борошна, сіль і перець (за смаком), будь-яка зелень, 3 зубчики часнику, олія, сметана.
Очистити і натерти кабачки на крупній тертці. Вичавити з кабачків зайву рідину і трохи посолити. Перемішати з натертим сиром, подрібненою зеленню, яйцями і борошном, посолити і поперчити за смаком. Тісто вийде середньої консистенції, якщо воно занадто рідке, додати ще борошна.
Викласти кабачкові котлети на добре розігріту сковорідку з олією. Краще робити це столовою ложкою – тісто сильно липне до рук. Смажити кабачкові котлети на середньому вогні до рум’яної скоринки. Можна також спекти їх в духовці, використовуючи силіконові формочки.
Кабачкові котлети смакують гарячими з холодним сметанно-часниковим соусом.
Кабачкові чебуреки (пиріжки)
- 1 кабачок (500-600 г), 1 яйце, 4 ст. ложки борошна, сіль, перець, 1 ст. ложка сметани, 1 цибулина невеличка, 1 морквина, зелень, зубець часнику, розпушувач на кінчику ножа.
- Начинка: 300 г фаршу, 1 цибулина, 1 морквина, 0,5 ч. ложки гірчиці, зелень, сіль, перець, приправи.
- Соус: сметана, дрібно нарізана зелень, вичавлений часник, дрібненько нарізаний солений огірочок. Рецепт і фото Татьяни Петришиної
Кабачкові деруни з яйцем пашот
- 700 г кабачка, 2 яйця, 2-3 ст. ложки борошна, сіль, перець до смаку.
- Соус: 150 г грецького йогурту або сметани, пучок зелені, 1 зубець часнику.
Торт з кабачків з помідорами і сиром
- 3 кабачки, 6-7 ст. ложок борошна, 2 яйця, сіль, кріп, 2 зубці часнику.
- Начинка: 200 г майонезу, 2-3 зубці часнику, 2 великі помідори, 200 г сиру, кріп, сіль, перець.
Кабачки почистити від шкірки і натерти. Якщо кабачки не молоді, то краще видалити і насіння. Посолити перемішати і залиши на 15 хв. Викласти кабачки в сито і добре пом’яти руками, щоб стекла зайва рідина.
Перекласти в іншу посудину, додати яйця, дрібно нарізаний кріп, часник, сіль, перець за смаком і перемішати до однорідної маси. Всипати борошно і ще раз все ретельно перемішати. Тісто не повинно бути рідким. Так що можете додати більше борошна, ніж зазначено в інгредієнтах.
Розділити тісто приблизно на 5-6 частин. Викласти першу частину на сковороду з розігрітою олією, розрівняти рівномірно шаром 3-4 мм. Обсмажити по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Коржі будуть легко перевертатися, якщо тісто вийшло досить густим. Коржі остудити.
Змішати майонез з часником і кропом. Нарізати помідори і сир тонкими кружечками. Змащувати охололі коржі майонезним соусом, класти скибочки сиру і помідорів, так зібрати весь торт. Прикрасити і залишити на 15-20 хв, щоб коржі просочилися.
Рецепт і фото Лілії Гадач
Читайте також:
- Консервований салат “Кабачки по-корейськи”
-
Салат на зиму “Кабачки з сардиною”. Закриваю вже третій рік по три порції!