Сосиски в тісті
200 мл теплого молока, 20 г пресованих дріжджів, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 25 мл олії, 1 яйце, +/- 400 г борошна. Орієнтовно 12 сосисок.
Приготувати опару: у теплому молоці розчинити дріжджі і цукор, додати 3-4 ст. ложки борошна (від загальної кількості), добре розмішати і залишити на 20 хв, щоб дріжджі активувалися. Далі до опари додати сіль, яйце, олію і поступово всипати борошно та замісити м’яке тісто. Залишити його на 1-1,5 год в теплі, щоб піднялося.
З цієї кількості тіста виходить приблизно 12 сосисок в тісті, але все залежить від того, залежить якого розміру будете булочки формувати.
Тісто розкотити в прямокутник, порізати на смужки. Кожну смужку намотати на сосиску. Залишити ще на 20 хв, щоб підійшло. Змастити сумішшю жовтка та 1 ст. ложки молока, за бажанням посипати кунжутом.
Випікати при температурі 180 °С до рум’яної скоринки (орієнтуватися на свою духовку, приблизно 25 хв).
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 39