Тюфтельки на капустяній подушці
Для тюфтельок: 0,7 кг м’яса, 1 скл. звареного рису, 1 яйце, 1 цибулина, сіль, спеції.
Для подушки: 1 морквина, 1 цибулина, 1 кг капусти, 2-3 ст. ложки олії.
Кількість продуктів орієнтовна, бо я завжди готую з того, що є в холодильнику. Якщо любите капусту, беріть більше – це буде гарнір. Тюфтельки можна робити і без рису, головне – добре вибити рукою фарш, щоб кульки гарно тримали форму. А можна ще спростити – готувати із готовий купованих тюфтельок.
На сковорідці на олії обсмажити моркву (краще порізати брусочками або кубиками) і цибулю. Додати капусту, порізану кубиками (приблизно 2Х2 см), протушкувати близько 10 хв. Наприкінці додати томат або томатний сік або помідор. Можна додати шпарагівку або болгарський перець або кабачок – що маєте. Посолити, поперчити.
Глибоке деко можна застелити фольгою, але не обов’язково. На дно викласти 2/3 овочів, на них – тюфтельки. Зверху – решту овочів, розподілити їх між тюфтельками. Вилити між тюфтельками десь 150-200 мл води.
Накрити щільно фольгою. Поставити у духовку, розігріту до 200 ОС на 40-50 хв, потім зняти фольгу і зарум’янити ще 10 хв.
Виходить і м’ясна страва, і гарнір 2 в 1! Тюфтельки залишаються соковиті, а капуста – дуже смачна!
Спробуйте також приготувати: