Глінтвейн – чудовий напій, який допомагає зігрітися і розслабитися. Зазвичай його готують на основі вина. Але можна зробити і безалкогольний варіант – з виноградного соку або чаю каркаде.
Глінтвейн
- 250 мл червоного сухого вина, 150 мл води, 1 яблуко, 1 апельсин, 2 ст. ложки меду, 1 ч. ложка чорного чаю, гвоздика, кориця, аніс, кардамон, мускатний горіх, імбир.
У каструлі довести воду до кипіння, додати чай і спеції, влити вино. Додати половину порізаного яблука і половину апельсину (решту фруктів порізати і покласти у склянки). Довести майже до кипіння, але в жодному разі не кип’ятити. Накрити кришкою і дати постояти 5-10 хв. Через сито налити глінтвейн у склянки (залити порізані фрукти), додати меду до смаку.
Спробуйте також приготувати глінтвейн за іншими рецептами:
- П’ять смачних рецептів приготування глінтвейну
- Замість ковдри – глінтвейн, пунш, грог і гльог
Post Views: 50