Що краще не їсти взимку

В осінньо-зимовий період наш організм переходить на "енергозберігаючий" режим. Це відбувається через брак сонця, тепла та скорочення світлового дня. І щоб імунна система не дала збій, її потрібно підтримувати за допомогою правильного харчування. Що експерти рекомендують виключити із раціону в холодну пору?

Напівфабрикати та фаст-фуд

Продукти, в яких багато калорій і мало поживних речовин, зовсім не допоможуть організму, швидше навпаки. Така їжа має низький коефіцієнт корисної дії. Фаст-фуд може і смачний, але містить багато солі, цукру та різних добавок, які можуть послабити імунітет та призвести до загострення різноманітних захворювань.

Холодні супи

Від холодних супів, наприклад, гаспачо або окрошки, також краще відмовитися, тому що вони пригнічують травлення та охолоджують організм, який і так в осінньо-зимовий період страждає від дефіциту тепла. Краще зосередити свою увагу на теплих супах, наприклад, з гарбуза, моркви та фенхелю.

Продукти з високим вмістом цукру

Надмірне вживання цукру погано відбивається на всьому організмі, зокрема цей продукт знижує захисні функції імунної системи. Восени та взимку краще скорочувати кількість цукру, вибираючи фрукти та ягоди, які збагатять організм вітамінами та антиоксидантами.

Алкоголь

Багато хто в холодну пору року зігрівається алкоголем, але потрібно пам’ятати, що він уповільнює обмінні процеси в організмі, а також посилює почуття голоду, на тлі якого ви ризикуєте переїсти нездорову їжу.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook