Рулет з маком (на холодному тісті)
250 мл молока, 100 г масла, 3 яйця, 100 г цукру, 50 г дріжджів, 0,5 ч. ложки солі, 700-800 г борошна, 50 мл олії, ванільний цукор. Макова начинка.
Розвести дріжджі в теплому молоці. Додати розтоплене масло, цукор, яйця, олію, сіль, ванільний цукор. Ретельно перемішати. Додати поступово борошна і вимісити тісто. Покласти тісто в пакет, змащений всередині олією. Добре зав’язати, але в пакеті має бути місце для сходження тіста. Покласти пакет з тістом в холодну воду десь на годину. Коли пакет спливе, тісто готове. Розділити на 4 частини, зробити рулети. Змастити яйцем. Випікати при 200 ОС’ 35-40 хв.
Рецепт і фото Світлани Зиміної-Тринчій