Рогалики слойоні
- Тісто: 250 мл молока, 7 г дріжджів сухих, 1 білок, 3 ст. ложки цукру, дрібка солі, 100 мл олії, 400 г борошна (+/-), 40-50 г масла, 1 жовток + 1 ст. ложка молока.
- Варене згущене молоко для начинки.
До 2 ст. ложок борошна додати 1 ст. ложку цукру, дріжджі, перемішати, додати тепле молоко, розмішати і залишити для активації дріжджів (10-15 хв). Додати олію, сіль, збитий білок, цукор, поступово борошно і замісити тісто, залишити на 1,5 год.
Тісто поділити на 6 частин (130-140 г), сформувати кулі і залишити на 15 хв під рушником. Масло розтопити. Кожен кусочок тіста розкотити, змастити маслом, покласти один на один і ще раз розкотити діаметром 40-45 см. Розрізати на 16 сегментів, на широку частину покласти начинку, сформувати рогалики. Залишити рогалики на 15 хв, змастити збитим жовтком з молоком, випікати при 180 градусів.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:
- Рогалики на мінеральній воді: рецепт – люкс!
- Рогалики на олії (дріжджове тісто, якому не треба сходити)
Post Views: 295