Рецепт печива “Горішки” без начинки
- 3 яйця і 150 г цукру, 100 г сметани, 0,25 ч. ложки амонію, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), 100 г масла, 1,5 скл. борошна. а також цукрова пудра для посипання.
3 яйця і 150 г цукру збити. У 100 г сметани погасити 0,25 ч. ложки (менше половини ложки) амонію. Розтопити 100 г масла, остудити. Погасити оцтом 0,5 ч. ложки соди. З’єднати всі інгредієнти і додати 1,5 скл. просіяного борошна, заколотити тісто.
Форму розігріти, змастити кожну луночку олією за допомогою марлі або пензлика. Вилити черпачок тіста, розрівняти ложкою, смажити до готовності з одного і з іншого боку по кілька хвилин. Формочки щоразу змащувати олією. Готове печиво “Горішки” посипати цукровою пудрою. Виходять пухкі бісквітні тістечка.
Рецепт Тетяни Капралюк
Радимо також приготувати печиво за іншими давніми рецептами:
-
Просте печиво зі старого записника (на сметані, смальці та амонії). Смачне, пісочне і виходить багато!
-
Печиво “Пісочні кільця” з арахісом