Пишний пиріг з чорницею
2 яйця, 120 г цукру, 70 мл молока, 90 г масла, 70 мл олії, 200 г борошна, дрібка солі, 1 ч. ложка цедри лимона, 1 ч. ложка цедри апельсина, 1 ч. ложка розпушувача, 300 г чорниці.
Увімкнути духовку на 180 ОС. Яйця збити з цукром добіла. Продовжуючи збивати, влити молоко, олію, розм’якшене масло. Збити ще хвилинку, додати просіяне борошно, цедру, розпушувач, перемішати ложкою. Тісто має бути, як густа сметана: падає з лопатки, а не ллється. Залишити на 10 хв. Чверть ягід змішати з тістом (якщо заморожені – до кінця не розморожувати). Дно форми (20 см) застелити пергаментом, змастити олією. икласти тісто, розрівняти, випікати 15 хв, дістати, рівномірно викласти зверху чорницю, акуратно втиснути в пиріг. Пекти ще 30-35 хв до рум’яності, готовність перевірити шпажкою. Охолодити пиріг 10-15 хв у формі.