Пиріжки “Волинські”
- Тісто: 1 л молока (можна кислого), 100 г дріжджів, 100 г сметани, 100 г масла (маргарину), 100 г олії, 4 яйця, 2 ст. ложки горілки (можна коньяку), 2 п. ванільного цукру, 500 мл цукру, 2 кг борошна (+/-), начинка.
Розвести дріжджі в теплому молоці, додавши 100 г цукру, 200-300 г борошна. Поставити на 30 хв у тепле місце. В окремому посуді збити яйця з цукром, додати ванільний цукор, розтоплене масло, олію, сметану, горілку, дрібку солі. Додати до опари. Вимішати, додаючи борошно.
Тісто покласти в посуд, змащений олією, залишити приблизно на 1,5 години в теплому місці, накрити рушником. Формувати пиріжки, через 20-30 хв змастити збитим яйцем. Випікати при 180 градусах 20-30 хв. Я пекла на 1 скл. молока і 0,5 кг борошна.
Рецепт і фото Мельничук Тетяни
Читайте також:
- Тепер готую тільки пиріжки на смальці! Виходять дуже пишні і смачні!
- Пиріжки “Завиванці”
Post Views: 49