Пиріг з млинців з грибами та рисом
Збити 2 яйця, влити 1,5 скл. молока, додати трішки солі та соди на кінчику ножа, 50 мл олії. Всипаючи потрохи борошно, збити тісто, як густа сметана. А далі доливати воду і збивати, щоб тісто стало рідке, як на налисники. Посмажити тонкі млинці.
Гриби (якщо свіжі лісові – порізати й відварити, печериці варити не треба) відцідити, обсмажити спершу на сухій сковороді до випаровування рідини, додати 1-2 ст. ложки масла, обсмажити. Додати 1 скл. звареного рису. Або додати до грибів неповну склянку рисової крупи. Коли вона підсмажиться, влити 1,5 склянки води, посолити й поварити на слабкому вогні, доки рис вбере всю рідину. Зняти з вогню і присмачити солодким меленим червоним перцем, чорним перцем та зеленню. Додати окремо посмажену на маслі подрібнену цибулину. Можна додати обсмажений м’ясний фарш або куряче філе.
На кожен млинець покласти трохи начинки і скласти конвертом або трикутником або рулетиком. Млинці перекласти на змащене маслом деко й залити склянкою гарячого грибного бульйону з додаванням 2 ст. ложок масла і 2 ст. ложок сметани. Запекти в духовці до утворення рум’яної скоринки.
Збити 2–3 яйця і 50 мл молока або вершків, залити цією сумішшю млинці і поставити в духовку ще на декілька хвилин. Можна посипати тертим сиром.
Спробуйте також приготувати: