пиріг-коса

Пиріг “Сирна коса” з грушами

Таким пирогом можна і гостей пригостити - такий уже він красивий вдається. А який він смачний! Мабуть, самі з'їсте і нікому не залишите.

Пиріг “Сирна коса” з грушами

  • Форма 15Х25 см.
  • Тісто: 125 мл молока, 12-13 г дріжджів пресованих, 40 г цукру, 50 г масла, 1 яйце, дрібка солі, 250 г борошна (+/-).
  • Начинка: 0,5 кг груш, 15 г масла, 30 г цукру, 300 г сиру кисломолочного, 20 г масла м’якого, 1 яйце, 40 г цукру, 20 г ванільного пудингу (або крохмалю), сік лимона.
У теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, збите з цукром, сіль, розтоплене масло, поступово борошно, замісити тісто, залишити, щоб підійшло (1-1,5 год).
Сир збити блендером, додати збите яйце з цукром і сіллю, масло і пудинг, усе перемішати.
Груші почистити, порізати кусочками, скропити соком лимона. Розтопити масло на сковороді, додати цукор і груші, готувати, щоб груші зм’якли, але залишились цілі.
Тісто розкотити на пергаменті прямокутником приблизно 25 на 40 см (орієнтуватися на свою форму). Розділити умовно на 3 частини. На середню частину викласти сир, зверху на сир – груші. Збоку на тісті з обох боків зробити поперечні надрізи.
Викласти на начинку смужки з тіста навхрест, накрити пиріг і залишити на 15-20 хв. Змастити збитим яйцем, можна посипати насінням, випікати при 180 градусів приблизно 30 хв.
Формування пирога
Формування пирога

Рецепт і фото Тетяни Мельничук

Радимо також принотувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook