Пиріг без яєць
- 180 г борошна, 200 г манної крупи, 200 г цукру, 450 мл кефіру, 100 мл олії, 1 ч. ложка соди, 300 г шовковиці, 1 ст. ложка цукру для посипки шовковиці (за бажанням).
- Форма 24 см.
Приготувати тісто: у мисці з’єднати просіяне борошно, манну крупу, цукор, соду, все гарно перемішати, щоб з’єдналися всі інгредієнти. До суміші додати кефір, олію. Перемішати вінчиком, маса повинна бути як густа сметана.
Підготувати форму 24 см, дно застелити пергаментом, викласти тісто, рівномірно лопаткою розподілити його за формою.
Шовковицю, промити, викласти на друшляк, щоб зійшла зайва рідина, додати цукор, перемішати. Потім викласти її на пиріг зверху, лопаткою трішки придавити в тісто.
Розігріти духовку до 160 градусів, поставити випікатись на 40-45 хвилин до готовності.
Після випікання дістати пиріг з форми і залишити до повного вистигання, далі зверху присипати цукровою пудрою. Пиріг з шовковицею готовий.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати:
- Шикарний бісквіт без яєць: вологий, пишний, смачний навіть без крему
- Смачне пісне печиво “З нічого”: без масла, без сметани, без яєць
Post Views: 47