булочки з маком

Пухкі і запашні булочки з маком

Булочками з маком нікого не здивуєш, але це така смакота, що реклама їй не потрібна: ще гарячими вони зникають з тарілки!

Булочки з маком

  • Для тіста: 600 г борошна, 350 мл молока, 75 г цукру, 1/2 ч. л. солі, 40 г свіжих дріжджів (або 12 г сухих), 50 мл соняшникової олії, 100 г вершкового масла.
  • Для начинки: 300 г меленого маку, 100–150 г цукру (або за смаком), 20 г ванільного цукру, 300 мл молока (або води), цедра лимона (за бажанням).

Підігріти 50 мл молока з усієї кількості, розчинити в ньому 1 ст. л. цукру і дріжджі (можна додати трохи борошна). Перемішати і залишити в теплому місці, поки опара не почне підніматися. Розтопити вершкове масло, додати до нього соняшникову олію, решту молока, цукор і сіль, добре перемішати вінчиком. Просіяти борошно, влити опару і молочну суміш. Замісити м’яке тісто, накрити рушником і залишити підходити на 1–1,5 години.

Для начинки перемолоти мак у кавомолці. У сотейнику підігріти молоко, розчинити в ньому цукор, додати мак і уварити до загустіння (близько 5 хвилин). Зняти з вогню, додати ванільний цукор і дати начинці охолонути.

Тісто розкачати в тонкий пласт, викласти макову начинку. За бажанням розділити тісто на дві частини, розкачати кожну окремо, викласти начинку і сформувати рулети. Розрізати рулети на рівні шматочки, викласти їх на деко. Змастити яйцем і випікати 25–35 хвилин при 170–180°C.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook