Різдвяна плетінка
250 мл молока, 1 ч. ложка солі, 130 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 25 г пресованих дріжджів, 80 г м’якого масла, 550 г борошна. Я робила 2 порції.
Дріжджі і 2 ст. ложки цукру (від загальної кількості), розчинити в теплому молоці.
У просіяне борошно, цукор і ванільний цукор влити молочну суміш і почати місити тісто, коли всі компоненти з’єдналися, додати м’яке масло і добре вимісити протягом кількох хвилин. Поставити в тепле місце на 1,5 год. Потім тісто розділити на 2 частини: меншу і більшу. З меншої буде плетінка з 3 плетіннями, а з більшої – з 4-ма або 3 плетінки з 3 плетіннями.
Тісто на 1 плетінку розділити на однакові кульки. Кожну з них розкотити і скрутити в джгутик. Сплести плетінки і поставити ще на 20 хв підійти. Зверху змастити жовтком (+1 ст. ложка молока), посипати за бажанням (я посипала маком і кунжутом) і поставити в розігріту духовку. Випікати при температурі 180 °С до красивої рум’яної скоринки.
Рецепт Yuliana Yuriy. Рецепт і фото Наталі Крихівської
Радимо також інші рецепти домашнього хліба-плетінки:
- “Плетінка” або “Завиванець” із дріжджового тіста
- Хліб “Плетінка”. Пишний, красивий і дуже пахучий!
Post Views: 27