Пряники-топери для декору тортів
400 г борошна, 150 г масла, 150 г меду, 3 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка соди, 2 яйця, мускатний горіх, імбир, кориця, ванілін – по 0,5 ч. ложки, 1 ч. ложка какао.
Масло, мед і цукор розтопити на водяній бані, додати соду і прянощі. Коли майже вистигне, додати 2 жовтки, збиті виделкою, борошно, замісити. Тісто загорнути у плівку і покласти в холодильник на ніч. За 20 хв перед приготуванням дістати, розкачувати товщиною 3-4 мм на пергаменті. Можна скалку злегка змастити олією, порошном не присипати. Не переносити, бо деформується. Встромити шпажки. Випікати 3-4 хв, не пересушувати, бо будуть тверді.
Готові охололі пряники розмалювати айсингом. Збити міксером 2 білки, до 300 г цукрової пудри (дуже дрібного помолу!, обовязково просіяти, додавати поступово по ложці), 0,5 ч. ложки лимонного соку. Для “заливання” малюнків консистенція має бути, як у сирого згущеного молока, біла і блискуча. Для контурів малюнків надібрати трохи айсингу, додати ще пудри, перемішати ложкою, додати гелевий барвник або сухий, розведений горілкою або спиртом. Малювати спочатку контур, а потім заливати його “кольором”.
На такі прянички можна клеїти вафельні картинки.
Рецептом поділилася Анна Копцюк