При цукровому діабеті пийте цикорій. Ось чому…

Розчинний цикорій частенько можна зустріти на прилавках супермаркетів. Мало хто знає про цілющі властивості для нашого організму цього напою.

Розчинний концентрат отримують за допомогою екстракції – спочатку з обсмаженого сухого кореня варять міцний “настій”, а потім висушують його в спеціальних печах-субліматорах, отримуючи порошок, який ми купуємо в аптеках або звичайних магазинах.

Корисні властивості:

  • нормалізує кишкову флору ;
  • знижує рівень холестерину;
  • запобігає виникненню пухлин;
  • стимулює травлення їжі.

Основний корисний компонент цикорію (від латинської мови «Cichorium») – інулін. Ця речовина являє собою вид клітковини, особливо корисний для кишкової мікрофлори. Горезвісні біфідобактерії, що населяють шлунково-кишковий тракт людини, харчуються виключно клітковиною.

Основна особливість цього напою – смак кави. Особливо корисний напій при цукровому діабеті другого типу та ожирінні – інулін здатний знижувати глікемічний індекс продуктів, а отже, полегшити стан таких хворих, зменшити тягу до солодкого. У цьому випадку рекомендується по 150 мл напою за 20 хвилин до кожного прийому їжі.

Вітамінно-мінеральний комплекс цикорію включає в себе вітаміни А, Е, В 1, В2, В3, С, РР, крім того екстракт кореня багатий кальцієм, калієм і магнієм. Відповідно, чашка напою з цикорію буде корисна всім тим, хто прагне підтримати не тільки здоров’я, але і красу – більша частина цих речовин відповідає за тонус шкіри і швидкість відновлення колагенових волокон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Конюшина покращує зір, пам’ять, лікує поліартрит, астму

Лікуватися буквицею потрібно з суворим дотриманням норм

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook