Проти ста хвороб: що лікує чайний гриб і як його вживати

Усі, мабуть, чули про смачний і корисний чайний гриб. Але далеко не кожен знає, що саме він лікує і як його пити, щоб він дійсно допомагав.

Напій на основі чайного гриба – дуже смачний, нагадує квас. Він повністю натуральний, не містить консервантів і барвників. Тому його можна пити просто для того, щоб втамувати спрагу. Але він також має лікувальні властивості.

Чайний гриб використовують, як лікувальний засіб вже понад 2000 років. У Японії і Китаї його називали еліксиром здоров’я і безсмертя. Вважалося, що він балансує енергію Ци і регулює роботу травного тракту.

Першим обґрунтував користь напою і дав рекомендації, що можна лікувати чайним грибом, – німецький міколог Ліндау 1913 року. Згодом вчені з’ясували, що цей напій знижує тиск і зменшує ризик розвитку атеросклерозу, здатний лікувати шлунково-кишкові захворювання.

Допомагає травленню

Звдяки ферментам, чайний гриб полегшує травлення, нормалізує мікрофлору кишківника, усуває здуття і метеоризм, позбавляє печії.

Проганяє інфекційні захворювання

Гриб містить натуральний антибіотик, а тому його насті лікує ангіну, тонзиліт, отит, кон’юнктивіт. Настоєм промивають пазухи носа при нежиті, дезінфікують рани.

Зміцнює імунітет

Напій рекомендовано вживати у час, коли ослаблений організм, у період одуження і після захворювань. Він допомає організму оговтатися після прийому сильних ліків, живить необхідними вітамінами, мікроелементами і пробіотиками.

Захищає печінку

Чайний гриб має антиоксидантні властивості і очищує організм від токсинів, які призводять до пошкодження печінки.З

Виводить пісок з нирок

При регулярному прийомі настою зникають симптоми циститу, нирки очищаються від дрібних каменів і піску. Важливо, що подальше вживання чайного квасу запобігає їхньому утворенню.

Позбавляє від головного болю

Здебільшого головний біль маєневрологічний характер і виникає через стреси та перенавантаження. Тому чайний напій є дуже доречним та ефективним. Він заспокоює нерви, забезпечує повноцінний сон, знімає напругу. А кофеїн, що входить в його склад, знімає спазм судин, поліпшує кровообіг головного мозку, насичує його киснем.

Знижує артеріальний тиск

Настій чайного гриба не тільки сприяє зниженню тиску, а й холестерину, отже, знижу ризик розвитку атеросклерозу і серцево-судинних захворювань.

Захищає легені

Чайний гриб стане надійним захисником легких від вірусів, інфекцій і несприятливого впливу навколишнього середовища.

Полегшує ревматичні болі

У настої чайного гриба міститься гіалуронова кислота, необхідна для живлення суглобових хрящів. Гіалуронова кислота утримує в тканинах воду і тим самим полегшує біль.

Як приймати настій

Настій чайного гриба має різноманітні корисні властивості. Головне його завдання – профілактика різних недуг.

Зазвичай чайний гриб п’ють по склянці тричі на день між прийомами їжі, щонайменше через годину-дві після їди.

Якщо ваш шлунок добре реагує, можна пити і натщесерце. Якщо відчуваєте дискомфорт, краще не пити на порожній шлунок.

Склянка напою за 40 хвилин до їди підготує ваш шлунок і допоможе швидко перетравити їжу. А якщо пити ввечері перед сном, то легше буде засинати.

Пам’ятайте, що чайний гриб чайний гриб не є лікарським препаратом і ним не варто самостійно лікувати серйозні захворювання. У такому разі проконсультуйтеся з лікарем, а настій приймайте як додатковий засіб. У комплексі з основним лікуванням він може прискорити одужання.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook