Торт “Тірамісу”
Для цього рецепту потрібно дві порції печива савоярді – це 48 шт. 500 г сиру (в оригіналі має бути маскарпоне) – в мене кисломолочний, 700 мл сметани, 200 г цукрової пудри, цедра половини лимона, 5 ч. ложок розчинної кави, 0,5 л кип’ятку.
Каву залити кип’ятком та охолодити (можна додати трохи коньяку). Сир перетерти через сито, додати 100 г пудри, цедру лимона та збивати міксером. Сметану збити з рештою пудри в крем та половину додати до сиру, вимішати лопаткою. Решту сметанкового крему перекласти в кондитерський мішок.
Печиво розділити по 16 шт. на три частини, кожне печиво занурити в каву та викладати у форму, зверху викласти половину сирного крему, знову печиво, сирний крем і третій шар печива.
Обрізати кондитерський мішок зі сметанковим кремом та видавити зверху на печиво. Поставити на 2 год в холодильник. Зверху притрусити какао.
Рецепт і фото Галі Лилик
Спробуйте також приготувати:
- Справжній італійський торт “Тірамісу” без яєць
- “Тірамісу” з домашнім сиром. І бонус – рецепт савоярді
Post Views: 60