В дині маса клітковини, вона вважається важким продуктом, і вживати її потрібно між основними прийомами їжі – за дві години або через дві години після їди, інакше буде відчуття важкості в шлунку.
У дині дуже багато клітковини. Якщо її їсти, то не буде запорів. Якщо змішати диню з алкоголем, ви гарантовано одержите тривале послаблення. З цієї ж причини її не можна запивати холодною водою і особливо кислим молоком, кефіром і йогуртом. Диня протипоказана матерям, які годують грудьми (може викликати у малюка важкі розлади травлення), при цукровому діабеті, виразковій хворобі шлунку і 12-перстої кишки.
Також диня містить багато заліза, калію, кальцію, магнію, вітамінів групи В, С і А. Завдяки їм диня запобігає утворенню пухлин, є засобом профілактики серцево-судинних захворювань, знижує рівень холестерину в крові і запобігає розвитку атеросклерозу, заспокоює центральну нервову систему. Диня підвищує імунітет, а завдяки низькій калорійності – всього 30-35 Ккал, допомагає схудненню.
Насіння дині, за словами медичних експертів, збільшує потенцію. Сухе насіння необхідно перемолоти в кашку і приймати тричі на день по ложці до їди. Також диня чудово справляється з сухістю шкіри, робить її красивою, еластичною. Все завдяки високому вмісту ретинолу.О