Поповери
2 ст. ложки масла (розтопленого), 100–120 г борошна, 2 яйця, 130 мл молока, дрібка солі.
Всі інгредієнти повинні бути теплими, це важливо, молоко краще підігріти. Яйця збити з дрібкою солі, додати масло та молоко, всипати борошно та розмішати, щоб не було грудочок. Формочки для кексів (силіконові або металеві, металеві змастити олією) нагріти в духовці та заповнити їх на 1/2 тістом. Духовку розігріти до 230 ОС і поставити поповери випікати. За 10 хв вони повинні сильно збільшитися. Тоді зменшити температуру до 180 ОС і досушити (приблизно 15 хв). Якщо з першого разу все тісто в формочки не помістилося і будете випікати ще раз, то держіть його в теплі, щоб не охололо. Проконтролюйте, щоб у духовці поповери добре підсохли, інакше осядуть.
Поповери можна начиняти кремом (згущене молоко + масло, заварний крем, заварний білковий крем тощо). Якщо крем не тече – тісто не розмокне. Можна класти будь-яку солону начинку, салат.
Рецепт і фото Юлії Пилипенко.