Поповери – швидкі еклери. Ці легкі порожнисті булочки можна начиняти кремом, паштетом або салатами

Якщо у вас бракує часу на еклери або не хочете довго возитися і заварювати тісто, скористайтеся простим рецептом – приготуйте поповери. Результат такий самий! А начинку можна класти як солодку, так і солону.

Поповери

2 ст. ложки масла (розтопленого), 100–120 г борошна, 2 яйця, 130 мл молока, дрібка солі.

Всі інгредієнти повинні бути теплими, це важливо, молоко краще підігріти. Яйця збити з дрібкою солі, додати масло та молоко, всипати борошно та розмішати, щоб не було грудочок. Формочки для кексів (силіконові або металеві, металеві змастити олією) нагріти в духовці та заповнити їх на 1/2 тістом. Духовку розігріти до 230 ОС і поставити поповери випікати. За 10 хв вони повинні сильно збільшитися. Тоді зменшити температуру до 180 ОС і досушити (приблизно 15 хв). Якщо з першого разу все тісто в формочки не помістилося і будете випікати ще раз, то держіть його в теплі, щоб не охололо. Проконтролюйте, щоб у духовці поповери добре підсохли, інакше осядуть.

Поповери можна начиняти кремом (згущене молоко + масло, заварний крем, заварний білковий крем тощо). Якщо крем не тече – тісто не розмокне. Можна класти будь-яку солону начинку, салат.

Рецепт і фото Юлії Пилипенко.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook