Пончики на жовтках
- 4 жовтки, 120 г цукру, 40 г дріжджів, ванільний цукор, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки олії, 50 г маргарину (масла), 1 ст. ложки горілки, 250 мл молока, 600 г борошна.
Жовтки збити з цукром і ванільним цукром. Додати тепле молоко і дріжджі, і ще трошки борошна від загальної кількості. Розмішати. Залишити на 15 хв. Тоді додати сіль, горілку, решту борошна, замісити тісто. Вкінці додати олію і розтоплене масло. Вимішати. Накрити харчовою плівкою і рушничком, залишити на 1,5 год, щоб зійшло.
Формувати пончики. Всередину покласти чорницю, присипану цукром і крохмалем. Залишити на 10-15 хв, щоб зійшли. Смажити в олії. Викладати на паперовий рушничок, щоб забрати зайву олію. На бажання, можна присипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати пампухи (пончики) за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Золотий рецепт тіста для пампухів. Найпростіші, але найсмачніші!
- Бабусині, сирні, від Дарії Цвек, на жовтках і картопляному відварі: сім рецептів пампухів до Різдвяних свят
Post Views: 40