Пончики на згущеному молоці
- 380 г згущеного молока, 2 яйця, 450 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі.
- А також 0,7 л соняшникової олії, цукрова пудра для посипки.
З’єднати яйця і дрібку солі, збити до однорідності, додати згущене молоко, перемішати до об’єднання. У борошно додати розпушувач, потім його просіяти в яєчну масу, замісити тісто. Його не потрібно довго вимішувати, головне, щоб об’єднались інгредієнти. Якщо після додавання тої кількості борошна, що вказана в рецепті тісто липне, додайте ще не більше 20-30 г. Головне, щоб не забити тісто зайвим борошном. Замотати в плівку і покласти тісто в холодильник на 20 хвилин.
Далі з тіста скотити кульки не більше завбільшки як перепелині яйця (щоб гарно просмажувалися і не були сирими).
Розігріти в каструльці соняшникову олію рафіновану (олія повинна бути добре нагрітою).
Обсмажити пончики на середньому вогні до золотистого кольору (обжарювання повинно бути на невеликому вогні, щоб пончики просмажились гарно всередині й не були сирими).
Викладати на рознос, застелений паперовими рушниками, щоб ввібрали зайвий жир. Коли пончики охолонуть, зверху посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Читайте також:
-
Сирні пампухи. Мамин рецепт
Post Views: 39