Пончики “Донатс”
Для тіста: 250 мл молока, 15 г сухих дріжджів, 2 яйця, 0,5 ч. ложки солі, 60 г цукру, 40 г масла, 1 п. ванільного цукру, 500-600 г борошна.
У тепле молоко всипати дріжджі, додати сіль, яйця, цукор, ванільний цукор. Перемішати, додати розтоплене масло, тоді підсипати борошно та замісити тісто, місити десь 5-8 хв, поки відставатиме від рук. Поставити в тепле місце на 1,5 год. Розкотити в пласт товщиною 1 см. Зробити склянкою кружечки і всередині зробити дірочки, залишити, щоб підходили ще 25 хв при кімнатній температурі. Коли підійдуть, розігріти олію та смажити на середньому вогні. Виходить 23 шт.
Глазур: 2 білки, 200 г цукрової пудри, 1 ст. ложка лимонного соку, 1 п. ванільного цукру.
Білки збити до пишної піни, тоді у три прийоми додати цукрову пудру, ванільний цукор, лимонний сік, перемішати. Консистенція має бути, як густа сметана. Додати барвник за вашим бажанням. Готові пончики вмочувати в глазур та посипати цукровою посипкою.
Рецепт і фото Оксани Дубінчук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 54