Полунична заготовка на компот
1 кг полуниці, 1,2 кг цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти.
В поливану каструльку насипати 1 кг полуниці (чищеної) і засипати 1,2 кг цукру. Поставити на вогонь. З часу закипання варити 12 хв, додати 1 ч. ложку лимонної кислоти і продовжити варити ще 2 хв. Розлити в сухі стерильні банки, закрутити металевими кришками. Вихід – 4 півлітрові баночки. Баночки чудово зберігаються всю зиму у комірці в квартирі. За цим рецептом готую малину, суницю, чорниці, ожину, шовковицю. Але діти найбільше люблять полуницю. Тому готую зразу три порції.
Рецепт Оксани Крегель
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 41