Розкішний у розрізі і божевільно смачний! Його навіть прикрашати не обов’язково. Цей торт сам як прикраса!
Пляцок «Золота нива»
Тісто: 200 г маргарину, по 1 ст. ложці коньяку (або горілки), розпушувача і сметани, 3 жовтки, борошно (тісто має бути, як на вареники).
- Жовтки збити зі сметаною, додати потертий маргарин, горілку, борошно з розпушувачем, швидко замісити тісто, поділити на 6 частин. Покласти в холодильник на 2 год (або на ніч).
- Форму (22 см) застелити пекарським папером. Розкачати одну кульку тіста, покласти в форму, зверху викласти:
- до 1-го коржа – 1 білок збити з 2 ст. ложками цукру і 100 г кураги (соломкою);
- до 2-го коржа – запарити і змолоти 75 г маку, змішати з 1 жовтком, ванільним цукром, 1 збитим білком з 2 ст. ложками цукру;
- до 3-го коржа – 1 збитий білок з 2 ст. ложками цукру, додати 100 г січених горіхів.
3 Зверху кожен корж накрити другим листком тіста, краї защипати, поколоти виделкою.
4. Пекти при 170 ºС 25–30 хв. Охололі коржі перемазати заварним кремом.
5. Крем: 2 яйця збити з 0,7 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру і 3 ст. ложками крохмалю, додати 100 мл холодного молока, 0,5 ч. ложки лимонної цедри (за бажанням). У каструлю налити 400 мл молока.
6. Як почне кипіти – тонкою цівкою влити яєчну суміш. Постійно помішуючи, довести до загусання, охолодити.
7. Збити 300–350 г м’якого масла, по ложці додавати заварну масу.