Пляцок “Зефірний”
- Для білого тіста: 3 яйця, 1 скл. цукру, 6 ст. ложок сметани, 2 ч. ложки амонію, 2 скл. борошна, 125 г маргарину (брала “Сонячний” від “Щедро”).
- Для чорного тіста: 3 яйця, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 1,5 скл. борошна, 125 г маргарину, 3 ст. ложки какао.
- Форма 24Х30 см.
Усе збити окремо для білого і чорного тіста. Біле тісто має бути як густа сметана. Біле тісто викласти на 2 форми, а зверху по білому тісту ложкою викласти чорне тісто, розмастити. Таким чином сформувати і випекти два біло-чорні коржі.
- Крем: 600 г масла, 400 г сирого згущеного молока, 2 ст. ложки горілки, 2 ст. ложки меду, 7 шт. зефіру.
Збити масло добіла, поступово ввести згущене молоко, додати мед.
Скласти пляцок: корж помастити кремом, викласти половинки зефіру (зефір біло-рожевий в шахматному порядку), далі крем і корж. Пляцок можна залити шоколадом.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Радимо також приготувати:
- Пляцок із маком, бананом і зефіром “Зуби негра”
- Пляцок “Орхідея” з какао, мармеладом та зефіром. Неймовірна смакота!
Post Views: 1 647