Пляцок з маком і яблучною начинкою
- Форма для випікання коржів – 20Х30 см. Із вказаної кількості продуктів виходить пляцок 20Х15 см.
Тісто
- 2 жовтки, 110 г цукру, 125 г масла, 2 ст. ложки сметани, приблизно 300 г борошна (або 1,5 скл.( склянка – 250 мл).
Замісити тісто, розділити на 3 частини і покласти на 1 год в холодильник.
- Макова начинка: 100 г маку (запарити і перемолоти), 60 г цукру, 2 білки, 2 ст. ложки крохмалю, 30 г м’якого масла.
Білки збити з цукром до стійких піків, далі обережно ввести решту інгредієнтів.
- Яблучна маса: 0,5 кг почищених яблук (соломкою не надто дрібно), 0,5 п. желе (у мене вишневе).
Розкотити одну частину тіста, викласти макову масу і спекти до готовності. Розрізати навпіл.
Розкотити другу частину, викласти яблука, посипати зверху желе та накрити третьою частиною тіста. Спекти до готовності, розрізати навпіл.
Таким чином загалом випікаємо 2 коржі, потім кожен ріжемо навпіл – і в пляцку виходить 4 коржі. Крем – звичайний заварний на пудингу.
З цієї кількості інгредієнтів виходить пляцок розміром 20Х15 см.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 30