Пляцок “Пухкий”
На 1 корж: 3 яйця, 200 цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ст. ложка з чубком сметани, 5 ст. ложок молока, 1 ст. ложка олії, 1 п. розпушувача (використовую польський), 1-1,5 кл. борошна. До коржів можна додавати мак, горіхи, корицю, какао, барвник.
Яйця добре збити з цукром і ваніллю. Потім додати сметану і олію. Ще збивати 1 хв. Додати розпушувач та перемішати лопаткою, і додати спочатку 1 скл. борошна і перемішувати, але не збивати міксером, бо суміш сяде. Дивитись по консистенції тіста, якщо треба то можна додавати ще 0,5 скл.борошна. Дивіться вже по ситуації, бо яйця є різного розміру, і сметана різної густини.
Крем: 2 скл. молока, 5 ст. ложок манки, 1 скл. цукру – зварити, охолодити. 250 г масла збити, по ложці ввести охололу манку, Добре збити міксером.
Рецепт і фото Ані Петришин
Читайте також: