Пляцок сирно-маковий «Подвійне задоволення»
Тісто: 100 г масла, 3 жовтки, 200 г борошна. Маковий шар: 200 г тертих яблук, 125 г меленого маку, 3 ст. ложки манної крупи, 3 яйця, 150 г цукру, 75 г масла, 1,5 ч. ложки розпушувача. Сирний шар: 400 г сиру, 1 п. пудингу, 3 яйця, 150 г цукру.
- Замісити тісто (не має бути надто крутим), викласти на деко, поколоти виделкою і поставити у морозилку на півгодини.
- Макова начинка: терті яблука (сік не відтискати), мелений мак, манку, жовтки (розтерти з цукром), м’яке масло, розпушувач добре перемішати, насамкінець, дуже акуратно вимішуючи ложкою, ввести збиті до стійких піків білки.
- Сирна начинка: сир перемолоти блендером, додати пудинг і жовтки (розтерти з цукром), перемішати. Насамкінець акуратно ввести збиті білки, помішуючи ложкою в одному напрямку.
- На пісочний корж вилити макову начинку, на неї – сирну, випікати за температури 180 градусів приблизно 1 год.
- Коли вихолоне, можна полити помадкою або кремом.
Post Views: 42