“Снікерс” від сестри Анастасії
Тісто 1: 7 яєць, 5 ст. ложок борошна, 2 ст. ложки какао, 1ч. ложка розпушувача, 3/4 скл. цукрової пудри.
Збити білки з пудрою, додоти жовтки, насамкінець борошно, змішане з какао і розпушувачем. Спекти корж і розрізати на дві частини.
Тісто 2: 250 г мелених, горіхів 3/4 скл. цукрової пудри, 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 5 білків.
Збити білки з цукром на круту піну, додати горіхи і муку, вимішану з крохмалем і розпушувачем. Спекти один корж.
Крем: 5 жовтків, 0,5 скл. молока, 0,5 скл. цукру, 400 г масла. А також: 1 б. вареного згущеного молока, 3–4 ст. ложки різаних горіхів.
Жовтки розмішати з молоком і цукром, заварити, весь час помішуючи. Охолодити. Масло збити, додаючи по ложці охололу зварену масу.
Скласти пляцок: тісто 1 – 3/4 крему – тісто 2 – згущене молоко – тісто 1 – решта крему. Посипати горіхами або затерти шоколадом.