Пляцок “Секрет монахинь”
Тісто 1: 200 г маргарину, 200 г цукрової пудри, 200 г борошна, 8 жовтків, 1 ч. ложку розпушувача.
Збити маргарин і цукор, додати один яєчний жовток, борошно, змішане з розпушувачем. Вилити тісто у форму розміром 30×35 см, випікати близько 35 хвилин при 180 ° C.
Тісто 2: 300 г борошна, 150 г маргарину, 100 г цукрової пудри, 3 жовтки, 1 ч. ложку розпушувача, 2 ч. ложки какао.
Перераховані інгредієнти, крім какао, замісити. Розділити на дві частини, одну поставити в холодильник, в другу додати какао, заморозити.
Сирний корж: 1,2 кг сиру, 300 г цукрової пудри, 2 ванільних пудинги, 12 яєць, 300 г маргарину, 1 ч. ложка розпушувача.
Збити маргарин з цукром, додати яєчні жовтки, сир, пудинги, розпушувач, збиті яєчні білки, додати натерте темне заморожене тісто.
У форму покласти світле тісто, запекти його до золотистої скоринки, на нього вилити сирне тісто. Все випікати близько 60 хвилин при 175 ° С. Дати охолонути..
Начинка: 2 скл. молока, 1 ванільний пудинг, 2 ст. ложки цукру, 1 п. вершкового масла, 1 червоне желе.
Крім того: шоколад, горіхи.
Розчинити желе в 1/4 склянки гарячої води. З пудингу зварити заварний крем. Масло збити, додати охолоджений пудинг, желе, збити.
Зібрати пляцок. На сирний корж викласти начинку, накрити першим коржем. Залити шоколадом, посипати подрібненими волоськими горіхами.